2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Virtuvė

Makaronų apkepas su boloneses padažu

Viename tinklaraštyje rastas ir jau pora sykių išbandytas receptukas. Puikus variantas, kai norisi greitai kažką pagaminti vakarienei ir kartu, kad tai būtų skanu.
 
Jums reikės:
* 500g. makaronų (kiekis priklauso nuo valgytojų būrio)
* 200g. sūrio (kuo daugiau, tuo žymiai skaniau)
* 3 kiaušinių
* 100g. grietinės (plius, minus)

Boloneses padažui:
* 300g. faršo (kiekį galima reguliuoti ir naudojam faršą kokį tik mėgstam)
* 1 - 2 morkytės
* 1 didelis svogūnas
* 2sk. česnako
* 2v. š. originalaus pomidorų padažo
* 0,5st. vandens
* mėgstamų prieskonių ir druskos pagal skonį

Svogūną supjaustome stambokai, susmulkiname česnaką, apkepame, gerai įkaitintame aliejuje. Stambiai sutarkuotą morką, taip pat apkepame, dedame faršą. Tada į puse stiklinės vandens dedame du valgomus šaukštus pomidorų padažo, išmaišome ir pilame į keptuvę. Viską troškiname tol, kol morkos suminkštės ir šiek tiek nugaruos vanduo, apie 10min., aš visada palieku daugiau padažiuko, kad apkepas nebūtų per sausas. Dedame mėgstamų prieskoniu (naudoju aitriasias paprikas, bazilikus, pipirus, prieskonius mėsai ir troškiniams) ir druskos.
Kol troškinasi daržovės su faršu, išsiverdame makaronus. Troškinį sumaišome su išvirtais makaronais ir dedame į paruoštą kepimo indą, pateptą riebalais (aš netepu, nes troškinukas pats iš savęs jau riebokas). Padažiukui, grietinę išplakame su kiaušiniais ir užpilame ant apkepo (į padažiuką aš visuomet dar dedu krapu ir prieskonių padažams). Galiausiai gausiai užbarstome tarkuotu sūriu ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Skanaus!!!






 

1 komentaras: