2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Meduolinis tortas brolio gimtadieniui

Kepiau pirmą kartą savo gyvenime tortą ir sakyčiau visai pavyko, tik nėra galutinio rezultato, kaip atrodo tortinėje.

Lakštams reikės:
  • 2st. miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5st. džemo
  • 1st. cukraus (aš dėjau mažiau)
  • 1st. pieno
  • 0,5st. aliejaus
  • vanilinio cukraus (dėjau kokius 4 šaukštelius arbatinius)
  • 1a.š. cinamono
  • 1a.š. sodos
  • 1a.š. kakavos
Kremui:
  • 500g. mėgstamos varškės
  • 1st. cukraus (vėl dėjau mažiau, čia priklauso nuo to kokie esat saldžiamėgiai)
  • vanilinio cukraus (dėjau valgomą šaukštą)
  • 200ml. grietinėlės
  • 4 v.š. želatinos
  • marmeladinių saldainių (juos keičiau stambokai maltais migdolais)
Visus tešlai skirtus produktus sudėjau į dubenį ir išmaišiau. Iškepiau meduolį vidutinio karštumo orkaitėje apie 45min.
Kol meduolis kepė, pasigaminau kremą. Varškę gerai išsukau su cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi. Želatiną pasiruošiau, kaip nurodyta ant pakuotės, supyliau į kremą ir viską gerai išplakiau, įmaišiau migdolus. Kas naudos saldainius juos prieš tai susmulkinkite.
Iškepusį meduolį perpjaukite į tris paplotėlius, šaukštu dėjau storą sluoksnį varškės kremo masės, išlyginau, ir vėl dėjau paplotį, ir vėl tepiau kremu, uždenkite paskutiniuoju paplotėliu. Viršų apliejau tirpintu šokoladu ir pabarščiau migdolais. Dedame šaltai, tortas skaniausias po dviejų parų.
Skanaus!!!!


Šaltinis "Darbštuolės" žurnalas





 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą