2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Vaflių tortas su konservuotais abrikosais ir šokolado drožlėmis

Remtasi šiuo receptu:

Vaflių tortas su džiovintais vaisiais

Sudėtis:
vaflis: 20 apvalių lakštų
kokosas: drožlės, 300 g
razinos: 200 g
abrikosai: džiovinti, 200 g
slyvos: džiovintos, 200 g

Gaminimas:
Kremui: 200 g sviesto, 1 l pieno, 200 g cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 4 šaukštai miltų, tarkuotų apelsinų žievelių.

Trynius išsukite su cukrumi, miltais ir 100 ml pieno. Likusį pieną užvirinkite. Nuolat maišydamos supilkite į jį trynių masę. Nukelkite nuo ugnies ir, kai masė praauš, įmaišykite apelsinų žievelių ir sviestą.

Vaflius pertepkite kremu, kas trečią sluoksnį pabarstykite smulkintais džiovintais vaisiais ir razinomis. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, puoškite kokosų drožlėmis ir likusiais džiovintais vaisiais. Įdėkite 12 valandų į šaldytuvą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą